STEMI – Learning by Creating

U Hrvatskoj pa i u svijetu trenutno svjedočimo deficitu obrazovanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike (STEM). STEMI je projekt osmišljen s ciljem da doprinese rješavanju toga problema. S vizijom svijeta u kojem se znanje otvoreno dijeli, stvaramo online platformu za projektno učenje: STEMI – Learning by Creating. Naš cilj je omogućiti djeci učenje znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike kroz inovativni pristup učenju – stvaranjem.

STEMI će pružati mogućnost učenja STEM područja kroz projekte koji će se sastojati od paketa fizičkih komponenti koje će pojedinci i grupe sastavljati kroz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.

Prvi pilot projekt kojeg STEMI želi lansirati je izrada šesteronožnog robota-hodača (eng. Hexapod Robot) kojim se upravlja pomoću pametnog telefona. Najvažnija primjena robota u projektu STEMI je promoviranje i buđenje interesa za robotikom, ali i STEM područjima općenito, među studentima, srednjoškolcima, pa čak i osnovnoškolcima. Ako mladima pružimo priliku za eksperimentiranje i učenje kroz doživljaj sastavljanja i izrade ovakvog robota, vjerujemo da na taj način možemo povećati interes za usvajanje novih znanja.

Na predavanju će se moći saznati kako je STEMI nastao kao ideja, s kojim smo se sve izazovima susreli i kako smo ih uspjeli nadvladati te koje smo stvari naučili iz vlastitih grešaka.

Povratak