Vrhunski predavači na jubilarnoj konferenciji QED

Ostalo je još manje od 10 dana za registraciju na jubilarnu konferenciju QED koja će se održati od 8. do 10. svibnja u Zadru.

Ostalo je još manje od 10 dana za registraciju na jubilarnu konferenciju QED koja će se održati od 8. do 10. svibnja u Zadru. Deseta konferencija QED u organizaciji tvrtke CROZ bit će usmjerena na istraživanje stvaranja kulture uspjeha u organizacijama. Sudionici će kroz predavanja i radionice vrhunskih predavača saznati kako iz neuspjeha i pogrešaka učiti te kako ih iskoristiti kako bi stvorili stabilno i uspješno okruženje.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 5. svibnja putem obrasca na internetskoj stranici.

Među brojnim vrhunskim predavačima iz svijeta i regije najistaknutiji je svakako John Cohn, jedan od vodećih IBM-ovih znanstvenika, nositelj prestižne titule IBM Fellow te vlasnik preko 70 patenata. Sudionike očekuje njegovo predavanje naziva Ozbiljna igra koje će ih na vrlo zanimljiv način provesti kroz inženjersku profesiju. Za uspjeh je potrebno puno rada, a John vjeruje da je uz to potreban i koktel izazova i neuspjeha koji će pomoći na putu prema uspjehu.

Ogromno iskustvo i znanje Petera Eelesa će biti od velike pomoći svim sudionicima koji žele poboljšati efikasnost, smanjiti troškove te poboljšati kvalitetu pri razvoju softvera koristeći koncept DevOps. Peter je inače Executive IT Architect u DevOps Global Tiger Teamu IBM-a, a osim predavanja DevOps u bankarskom sektoru, Peter će kroz radionicu zadnjeg dana konferencije pružiti bolje razumijevanje DevOps-a s primjerima iz različitih industrija.

Transparentnost i otvorenost podataka sve je češća tema na stručnim skupovima i u medijima, a Eleanor Stewart će kroz svoje praktično iskustvo iz Velike Britanije obraditi temu transparentnosti i dijeljenja podataka državnih institucija. Istaknut će koje su sve prednosti i eventualne opasnosti takvog pristupa te će dati konkretne savjete kako krenuti s takvom inicijativom. Eleanor je voditeljica Transparency odjela pri Foreign and Commonwealth Officeu, a radi i na implementaciji digitalnih metodologija i procesa pri Ministarstvu.

Iz Velike Britanije dolazi još jedan vrlo zanimljiv predavač Mark Wilson. Osim što ima preko 35 godina iskustva u IT industriji iz područja sigurnosti dobio je i mnogobrojne nagrade za najboljeg govornika na vodećim međunarodnim konferencijama. Njegovo predavanje Dark web – čemu sva ta buka? sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim jer će se govoriti o skrivenoj strani interneta. Predavati će o TOR-u (The onion Routeru) i najvećoj online darknet trgovini – AlphaBayu, tkz. eBayu i Amazonu na steroidima, a ni Bitcoin neće ostati neobrađen.

Ime Andrea Tomasini je neizostavno kad je riječ o agileu te scrumu i konferenciji QED. Osnivač je konzultantske tvrtke agile42 i jedno je od najpoznatijih lica agilne zajednice s velikim iskustvom u raznim industrijama – financijskoj, telekomunikacijskoj te automobilskoj. Ove godine će u svom predavanju govoriti o tom kako agilni pristup stvara otpornost i čvrstoću organizacije nužnu za uzburkane vode današnjih tržišta.

Od domaćih predavača svakako treba istaknuti Tinu Pogačić koja će otkriti što sve agile tranzicija zahtjeva od jedne organizacije kao što je Zagrebačka banka. Sudionici predavanja će moći iz prve ruke saznati koje promjene se moraju dogoditi i kako sami mogu osigurati uspjeh na izazovnom projektu kao što je agilna tranzicija većeg sustava.

Tvrtka CROZ je bila partner ovogodišnjeg izdanja vrlo uspješne međunarodne  biciklističke utrke Tour of Croatia, a njezin glavni začetnik Vladimir Miholjević ujedno je i prvi govornik ovogodišnje konferencije. Nekadašnji vrlo uspješni biciklist će kroz interaktivnu prezentaciju sudionicima približiti što je se sve potrebno za uspjeh jednog ovako zahtjevnoga projekta i kako se iz neuspjeha može naučiti i u konačnici uspjeti.

Novost ovogodišnje konferencije je da sportski dio QED-a uključuje sudjelovanje na utrci Wings for life World Run koja se održava u Zadru prvi dan konferencije. Ostalo je još malo besplatnih kotizacija za utrku, a sudionici ju još mogu osvojiti ako u napomenu na registracijskom obrascu za konferenciju upišu “Prijava za Wings for life World Run“.

Konferenciju QED podržavaju i dvije stručne udruge – Agile Hrvatska, udruga građana koji se bave agilnim metodama razvoja softvera te PMI Udruga Hrvatska, udruga za projekt menadžment.

Objavljeno 26.04.2016.
Tagovi:
Povratak

QED 2016: Eksperimentima i igrom do uspjeha

Što znači neuspjeh u poslovnom svijetu, kako se prilagoditi izazovima koje nam svakodnevno nameću novi trendovi i tehnologije, zašto uspjeha nema bez neuspjeha - samo su neka od pitanja na koja su odgovore sudionicima pružili eminentni domaći i strani predavači.

NOVOSTI